Lees mee hoe gemeenten dakloosheid terugdringen

Een (t)huis, een toekomst. Vanuit die gedachte maken gemeenten plannen om dakloosheid terug te dringen. Ze zetten in op preventie, ‘vernieuwing van de opvang’ en ‘wonen met begeleiding’. Hieronder lees je per gemeente hoe ze dat doen. Er komen steeds meer plannen bij, dus hou dit overzicht in de gaten!

Logo gemeente alkmaar

Alkmaar gelooft in maatwerk

Korte opvang en snel starten met begeleiding – vanachter een eigen voordeur. Alkmaar gelooft in maatwerk. Lees hier hoe de gemeente dit aanpakt.

Logo gemeente amersfoort

Groei en herstel in Amersfoort

Niemand hoeft op straat te slapen – dat is het uitgangspunt in Amersfoort. Meer opvang? Nee, wonen met begeleiding. In vele vormen. Lees hier het plan.

Logo gemeente amsterdam

Housing First in Amsterdam

Meer bieden dan alleen een bed, douche en ontbijt. Dat is de Amsterdamse aanpak. De omslag van 24-uursopvang naar begeleid wonen is een investering in continuïteit. Lees meer.

Logo gemeente breda

Breda’s persoonlijke aanpak

Het plan: van opvang naar duurzaam wonen en meedoen in de samenleving. En ‘wakkerschudders’ die huisuitzetting voorkomen. Lees hier hoe Breda dit aanpakt.

Logo gemeente deventer

Dagactivering in Deventer

Dakloosheid voorkomen – met name onder jongvolwassenen – is een speerpunt in Midden-IJssel. Intussen activeert de 24-uursopvang mensen op weg naar herstel en participatie. Lees hoe.

Logo gemeente oss

Oss onderzoekt

De opvang moet slimmer. De uitstroom sneller. De wachtlijsten korter. Hoe pak je dat aan? Oss gaat op onderzoek. Lees hier wat de plannen zijn.